onsdag 9 februari 2011

Njut av dagen idag

I söndags gick jag runt i trädgården och tittade efter vårtecken. Nästan all snö hade smällt bort och gräsmattan var helt framme förutom en och annan isfläck och nån liten snöhög.
Jag tittade lite i rabatten och såg hur några av vårlökarna försiktigt försökte tränga sig upp ur jorden.
Jag gick och lyssnade på fåglarna.
-Det lät verkligen som att de sjöng ut sin längtan efter våren och jag kände att jag delade deras längtan. 

På natten låg jag i min varma sköna säng och drömde om att jag plockade vitsippor här hemma i skogsdungen. Det var så soligt och vackert och det doftade så ljuvligt. När jag sen vaknade på morgonen var jag så otroligt öm och stel i hela kroppen. Men jag var så glad både över drömmen om vitsipporna, över att en ny vecka startat och över att jag dagen innan verkligen hade känt att våren var på väg.

-Trodde jag ja!!
När jag natten till igår vaknade vid tre-tiden, insåg jag att det hade toksnöat. Det låg ju över 5cm, som täckte hela trädgården. Var kom den snön ifrån?
Sen insåg jag att det är ju bara början av februari, det är klart att det kommer att komma många bakslag än. Samtidigt fick jag en förklaring på varför jag känt mig så öm och stel i min stackars kropp. Det brukar ju vara så när det är nya snöfall på gång.


Men men, gårdagen bjöd oss på en underbar sol och denna dag verkar gå i samma fotspår. Trots att jag har en otroligt stark längtan efter våren, så tycker jag ändå att det är riktigt riktigt vackert såna här dagar.
Marken är bländande vit, solen skiner fåglarna kvittrar och himlen är alldeles blå. Idag ska jag bara försöka njuta av det vackra som denna ljuva onsdag bjuder mig på.

Nu ska jag äta frukost sen ska jag ska ta en lååång promenad i solen tillsammans med min underbara hund. Hoppas att även ni passar på att njuta av dagen idag.

Kramar Ida

3 kommentarer:

 1. HEJ!
  JA DET ÄR BARA ATT NJUTA AV DAGEN, FÖR I MORGON HAR DOM HOTAT MED MERA SNÖ. MEN MED DINA FINA BILDER & TEXTER I BLOGGEN BLI VARDAGEN LÄTTARE.

  HÄLSNINGAR /REX

  SvaraRadera
 2. Håller med föregåend talare. Det är bara att njuta:)

  SvaraRadera
 3. varje dag har något vackert att erbjuda.. gäller bara att upptäcka det!! Själv såå älskar jag snö.. och jag njuter av solen som får den att skimmra.. underbar dag och jag mår toppen!! Kram/G

  SvaraRadera