torsdag 24 februari 2011

Längtan...


Det är mycket som längtan är stor efter denna kalla februarimorgon. Jag tror inte att jag är ensam om att längta så otroligt mycket efter våren. Ute hör man fåglarnas ljuva sämma, sen tittar man ut och det enda man ser är snööö. Termometern visar 20 minusgrader just nu, men i natt var det ännu kallare...BURR!! 

Men jag måste ju faktiskt säga att vi har haft en otroligt fin vinter. I november vet jag att jag önskade mig en lika fin vinter som året innan. Man kan ju lugnt säga att min önskan slog in. När jag tittar tillbaka på denna vinter så inser jag att det har varit en riktig vinter, en sån man alltid drömmer om.

Det har ju varit en vinter då snön kom redan i november. En vinter då man har kunnat göra snögubbar och snölyktor. Sen blev det kallare så det vita täcket som bäddade in marken fick ligga i flera månader. Man har kunnat göra snöänglar och islyktor. Jag tänker även tillbaka på alla härliga turer på sparken, vilket sparkförde det har varit i år. Tänk så månaga soliga och gnistrande promenader denna vackra vinter har bjudit mig på.

Jag är verkligen tacksam för denna vinter men nu önskar jag mig vår. Jag längtar efter värmen, efter att de första snödropparna ska titta upp ur rabatten, fåglarnas vackra sång som endast tonar ut nattetid, de gröna knopparna som brister, björkarnas musöron och ljuvligast av allt att få plocka in en doftande vitsippsbukett till köksbordet.
Detta drömmer jag verkligen om just nu...

Men i brist på våren utomhus så njuter jag av värmen här inne. Jag njuter av syrenkvistarna i vasen, som har nyutsprungen grönska längst ut i knopparna. Jag njuter av de blå pärlhyacinterna på köksbordet och igår besökte jag blomsteraffären. Då köpte jag en bukett med mina älsklings-tulpaner, de blekt ljusrosa papigojisarna. Köpte även en vit ranunkel som pryder handfatet i sin enkelhet. Det tyckte jag att jag kunde unna mig själv, i min längtan efter våren.

Något annat jag längtar efter är min fina lilla systerson, men han kommer och hälsar på hos moster för förste gången nu på lördag. Ska bli så mysigt att få snosa på honom. 


Nu ska jag ta en varm dusch, äta frukost, för att sedan klä mig varmt och ta mig ut i ännu en strålande vinterdag. Kanske ska passa på att ta en tur på sparken, nu medans det fortfarande går, Man vet ju inte hur länge till vintern tänker stanna...

Passa på och njut av denna vackra vinterdag,
det tänker i alla fall jag!
Kramar Ida

2 kommentarer:

  1. KAN BARA INSTÄMMA OM DET DU HAR SKRIVIT OM VINTERN, OCH LÄNGTAR OCKSÅ EFTER VÅR OCH VÄRME.
    DU SKRIVER ALLTID SÅ UTFÖRLIGT OCH BRA I DIN BLOGG, FORTSÄTT MED DET OCH HA DET SÅ BRA.

    HÄLSNINGAR / REX

    SvaraRadera
  2. vilka fina bilder du har på vår lilla prins! han hälsar att han längtar efter moster! Kram

    SvaraRadera