tisdag 1 februari 2011

Mera lamm...
Nu är verkligen lammningen igång ordentligt på gården!!

Under de tre senaste dagarna har vi fått över 20 lammungar. Hon som lammade i förrgår kväll fick fyrlingar, precis som gissningen från dig som läser min blogg;)
Det är nästan så att man inte tror det är sant, när det kommer så många. Vi får vara med och stödmata dem med nappflaska, så att de får i sig tillräckligt med mat. Men de mår bra och mamman är jätteduktig med dem alla fyra.

I natt fick man leka barnmorska och försöka förlösa två stycken lammungar som skulle ta sig ut samtidigt. Det finns ju inte en möjlighet att de kan födas samtidigt. Så vi fick försöka lista ut vilka två av de fyra klövarna som hörde till vilken lammunge. Vi kom fram till att den ena kom baklänges och den andra framlänges. 

Efter många timmars väntande, funderande och grubblande så lyckades vi i alla fall få ut dem...levande. Det bästa av allt, båda lammen och mamman klarade sig fint och mår nu bra.

Idag är det tre stycken till som har lammat. Så nu har jag totalt tappat räkningen på hur många lammungar det har kommit.

Oj vad mycket lamm-prat det blev, men men det är ju lamm-tider just nu och inte så mycket annat som man får plats att fundera över.
Ska gå och sova nu och försöka att drömma om något annat än lammisar i alla fall...

Natti natti


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar