måndag 27 december 2010

Nu är julen över...


...vi är hemma igen och ordningen börjar återgå till det vanliga.

Jag har i alla fall haft en alldeles underbar jul!

Som vanligt firade vi den i lugn och ro hemma hos mina föräldrar. Min kära syster och hennes sambo kom hem tidigare i veckan. Jag och A åkte hem dagen innan julafton och stannade sedan kvar till juldagen. På kvällen var det uppesittarkväll med Bingolotto. 

Julaftonsmorgonen vaknade jag tidigt och resten av dagen gick enligt traditionerna: Julstrumporna hängde framme med några paket redan vid frukostbordet. Vår underbara tomte kom kl 09:00 på morgonen och tillsammans åt vi den goda julfrukosten.
Sen mös vi med min äppelglögg, hembakat julgodis och så spelade vi lite kort.

På senare år har vi börjat med att äta tomtegröt till lunch och så äter vi den riktiga julmiddagen på kvällen. Där emellan hann vi med att vila en stund och titta på Kalle Anka. Sen på kvällen efter middagen tog jag och älsklingen en promenad med Diezel, innan det var dags för julklappsöppning.
-Vi fick så många bra julklappar!

Jag fick:
  • Presentkort på Expert, för att jag så småning om ska kunna köpa mig något bättre objektiv till min kamera.
  • En foto-bok
  • En jättemysig pläd
  • Ett par härliga vita raggsockor med sidenband.
  • Den underbara boken "Romantiska hem & Inspiration i vitt".
  • Underställ
  • Nattlinne
  • Pedikyr-set
  • Glas till min samling.
Just nu kommer jag inte ihåg vad det var mer i klapparna, känns nästan som att jag har glömt hälften av vad jag fick. Jag blev i alla fall glad för alla paketen. 
Det är helt otroligt, i år kändes det som att det låg mer paket under granen än när man var liten. Men det måste ju vara ett bevis på att det inte bara är jag som tycker att det är kul med klappar, jag ÄLSKAR paket, både att ge bort och att få.

Juldagen begav vi oss hemåt igen och på kvällen blev det julfirande med älsklingens familj, hemma hos oss. Vi drack mera glögg och smaskade på lite pepparkakor och godis. Sen böt vi julklappar och avslutade med att äta tomtegröt.

Igår när det var annandagen hade vi ingenting inplanerat. Så vi unnade oss en riktig "slapp-dag". Vi tittade på film, spelade kort, gick på promenad med Diezel och bara latade oss, det var jätteskönt!


Hoppas eran jul var lika underbar som min.
Kramar 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar