tisdag 22 mars 2011

Nu är det vår på riktigt!!
Aldrig någonsin förut har min längtan efter våren varit så stark, som i år. Nu känns det så underbart. Vårens framfart har verkligen fått mig på bra hummör. Jag har sett så många vårtecken de senaste dagarna, så jag håller snart inte räkningen på hur många de är längre. 

I lördags låg hela landskapet inbäddat i snö. Den varma solens strålar resulterade i ett forsande takdropp. Igår var det vårdagjämningen, då hittade jag dessa mjuka och goa videkissar. Jag var bara tvungen att ta in ett gäng kvistar och sprida ut i olika vaser här inne i huset.

Den vita snön har smält från marken i lika snabb takt som snödropparna ploppar upp i både rabatterna och på gräsmattan. Även de efterlängtade vårfåglarna börjar annlända.
Svanarna flyger över en klarblå himmel och sjunger glädjande med i småfåglarnas vårsång. Idag såg vi de första tofsviporna och när jag pratade med mina föräldrar berättade de att stararna hade kommit. Maskrosbladen börjar visa sig längs med ladugårdsväggen och idag flög den första vilsna fjärilen runt, över den bara gräsmattan.   

NU ÄNTLIGEN...
...det är verkligen vår på riktigt och jag välkomnar denna ljuva årstid med öppna armar!!


Men nu är jag riktigt trött och känner att 
det är dax för mig att krypa i säng.

Natti nattiInga kommentarer:

Skicka en kommentar