onsdag 3 november 2010

Onsdag igenGodmorgon!

Idag är det onsdag igen. För mig betyder det ny vecka med nya mindfulness-övningar. Så idag börjar den femte veckan. Hittills har alla veckor varit lite varierande så vi får väl se vad vi ska göra idag.

Mindfulness handlar om att vi ska lära oss att vara närvarande i varje ögonblick och vara medveten om vad som händer och sker, för att vi ska må så bra som möjligt.
Man lär sig att göra det bästa av varje situation. Det minskar stress och vi lär oss att njuta av det som omger oss. Man får lära sig att leva i nuet, den enda tiden vi faktiskt har!

Det är faktiskt väldigt enkelt att träna mindfulness. Varje människa kan göra det. Bara som en sån sak som att vara ute och gå en promenad. Försök att vara närvarande i den: 
  • Vad ser du? Hur ser naturen ut runt omkring dig? Ser du träd, kanske en sjö eller promenerar du i stan? Ser du bilar och hus, vilka färger finns runt omkring dig? Det kanske flyger förbi en fågel eller en vacker fjäril.
  • Hur känns det? Är det varmt eller kallt? Blåser det, från vilket håll? Solen kanske skiner, värmer den i ansiktet? Är det uppförsbacke, känner du hur benen får jobba?
  • Hur luktar det? Är det en doft av grannens nykippta gräs? Går du förbi och känner doften av en syrenhäck. Du kanska känner doften av skog, eller avgaser från bilar?
  • Vad hör du? Vinden som susar i träden, kanske fågelsång eller barn som skrattar. En hund som skäller eller vattendropparna som träffar ditt paraply. -Vad lägger du märke till?
För varje steg du tar 
kommer ett nytt ögonblick
och för varje nytt ögonblick
finns det något nytt 
att uppleva.

Ha det bra idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar