tisdag 9 november 2010

Får jag presentera...

 
Paret AngoragetSimon

 
Birgit


Idag tänkte jag presentera paret angoraget för er.
Getabocken heter Simon och hans get heter Birgit. Dessa namn hade de redan när de kom till oss, för lite över tre år sen.

Historien börjar med att jag och min svärmor hade åkt på en liten sommarutflykt till Granhammar (där sommartorpet med Ernst spelades in för några år sen). Vi skulle passa på att köpa lite goda ostar och så råkade jag få syn på något otroligt gulligt...
...Jag förstod först inte vad det var. Något slags djur, som hade hängande öron, "pudelpäls" och horn. Jag fick förklarat för mig att det var en angoraget.

Bara några veckor senare skulle min kära sambo fylla år. Av någon anledning fick jag för mig att köpa en liten angoraget till honom i födelsedagspresent. Så därför hamnade detta get-par på gården hos oss.

På vinten bor de i en egen box i ladugården, men på sommaren går de tillsammans med får-flocken på bete. Alltid när man kommer in i hagen är dem de första som kommer fram och hälsar. Birgit kommer alltid för att se om man har något gott med sig och Simon vill gärna bli kliad under hakan.

Både A och jag tycker att de är otroligt söta. De har gett oss många goa skratt. Men samtidigt måste jag ju erkänna att de har gett oss en hel del grå hårstrån, med alla sina påhitt. Efter varje hyss de hittar på brukar A säga att vi har fått dessa djur för våra synder. Jag håller inte med honom.
 Mest säger han så för att retas med mig, men lite allvar ligger det kanska bakom orden. Jag har i alla fall lovat honom att han aldrig mer ska få ett djur i födelsedagspresent av mig.

Nu när men tittar ut inser man att det är dax för dessa sötnosar att flytta in i värmen igen. Igår tog jag dessa soliga fina bilder och nu yr snön utanför rutan. Vintern är nu här!
-Hur länge tror ni den stannar? 

Varma kramar

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Härliga texter och kanonfina bilder!! Underbart att få en glimt av vackra höstsverige:)
  Kram från Prag/ Lina

  SvaraRadera
 2. Hejsan.
  Letar efter Angoragetter och hittade din sida.
  Vart köpte du dina getter eller har du något annat tips på vart man får tag i dom.
  Vänligen Jessica
  pilliduttan@hotmail.com

  SvaraRadera