fredag 8 juli 2011

Ville bara titta in en snabbis...

Tänkte mig att det var dax för ett litet blogginlägg igen. . .

Har nu försökt att ladda in en jättefin bild på mina collie-pojkar.
Men det tar sån tid så något måste vara fel. Därför får detta inlägg bli utan bild. (För er som har face book så får ni väl titta där i stället)


Den senaste tiden har gått så otroligt fort.
Man förstår inte riktigt hur tiden bara kan rusa iväg så.
Men jag försöker att lägga tiden på det jag mår bra av och det som får mig att samla på mig lite ny kraft och energi.

Något som verkligen får mig att göra det är mina underbara djur.
Den senaste tiden har jag ägnat så mycket som jag har orkat åt mina fina vovvar. Det är så skönt, för man kan verkligen koppla bort allt annat och bara vara här och nu. Det känns nästan som mindfulnessträning,
vilket är jättebra för mig.

För en vecka sedan packade jag och A in hundar och allt i bilden och gav oss iväg. Vi tog oss en liten semestertripp till Mårtensby Gård utanför Uppsala. Där fick vi gå en vallningskurs med Diezel och det var så himla kul. Vi hade aldrig kunnat tro att vi skulle få ut så otroligt mycket bara av en helg.

Vi fick göra vallanlagstestet och detta klarade Diezel galant!!
På en poängskala från 0-5 så fick han en snittpoäng på 4,33, vilket var kanonbra.
På helhetsintrycket fick han kommentaren:
Mycket trevlig collie med bra fokus och balans.
Jag blev så himla glad när hon som höll i kursen sa att Diezel var en av de bästa colliesarna hon hade sett. Extra kul är det eftersom hon berättade att collie är den rasen som har tappat allra mest av vallningen.
Det är så kul att vi äntligen har hittat Diezels grej, det här kommer vi verkligen att satsa på och jag är så otroligt stolt över min underbara collie-kille!!

Bamze var också jätteduktig på kursen. Han fick vara med hela tiden och han hittade verkligen en bästis som han lekte med hela helgen. Mårten hette han, en jättesöt liten bordercollie-valp på 6månader.
Det var en mycket nyttig kurs för oss alla fyra. Skönt att få åka iväg på något och komma bort från vardagen, samtidigt kunde vi förena nytta med nöje.
En sak är då i alla fall säker, nu kommer det bli vallning av. . .


Den här veckan har vi satsat på miljöträning med dem. Vi har varit på klubben och det var så skönt, inge pip, inge gnäll och inge skäll från Diezels sida. Jag blir så himla glad då och det känns verkligen som att någonting har släppt nu.
Bamze verkar tycka att det är jättekul att komma till klubben.
 Diezel och jag var med på platsliggningen för första gången. Vi stod en liten bit ifrån alla andra och jag gick bara ifrån 10m. Men det kändes jättebra, detta är ju en början, så jag är jättenöjd.

Vi har även varit en sväng in till stora staden och suttit mitt på torget och tittat på alla människor, cyklister, bussar, bilar fåglar, andra hundar, tanter med rullator och annat nyttigt. Det gick hur bra som helst, så nästa gång får storebror vara hemma så lill-killen får lära sig att klara sig själv.


Det är ett gäng som har en sökgrupp som vi får vara med i. Så i onsdags var jag och Diezel iväg för första gången. Det är jättekul med sök tycker jag, men Diezel har nog inte riktigt förstått vad det går ut på än. Känns inte som att det är hans grej riktigt, eller så tar det kanske lite tid för honom att förstå det bara. Men det känns verkligen som en jättebra träningsform. Framförallt så är det väldigt mysigt att träffas ett gäng hundgalna människor och träna tillsammans. Och sen slå sig ner i skogen och fika lite innan man ger sig av hemåt.


Igår blev det också lite (helt oplanerad )hundträning, nämligen skott-träning.
Det var inte riktigt vad vi hade tänkt oss just då, men när vi hörde att grannarna skjöt lerduvor så passade vi på och tog chansen. Vi hade verkligen tänkt att försöka oss på lite skott-träning, så det passade ju faktiskt riktigt bra att grannarna ordnade detta igår =)

Vi tog varsin hund och knallade bortåt. Kändes som perfekt träning för lilla Bamze. Det skönaste av allt var att han inte brydde sig om ett enda skott. Det enda var att han ville gå fram och titta varifrån det kom.
Så vi gick ända fram och stod där ett par skott. På håll hörde vi även åskan mullra, så vi fick samtidigt lite åskträning.
Helt plötsligt när vi stod där så kom regnet. Det var bara att bege sig hemåt och ta in tvätten och täckena som hängde ute, som tyvärr hann med att bli riktigt blött. 
Men men det torkade ju igen...

Måste säga att det känns himla skönt med en liten collievalp som tar allt med en klackspark.
Det ska bli så spännande att få se vad det blir av denna lilla kille i framtiden. Oj oj, nu är det kanske dax att ta tag i dagen. . .
Det här skulle ju bara bli ett litet snabbt inlägg.
Men men så kan det bli när man inte har skrivit av sig på ett tag.

Jag får väl passa på att önska er alla en trevlig helg.
Tittar in igen när jag känner att andan faller på. . .

Ha det så bra.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar