torsdag 25 juli 2013

Köksrenoveringen börjar närma sig...


Ja nu börjar köksrenoveringen att närma sig på riktigt. Nu är det bara 1,5 veckor kvar till snickarna kommer, då skall det gamla köket vara utrivet så de kan börja om från grunden.
 En hel hög med skåpstommar står redan ute i garaget och de är dessutom ihopskruvade, dags att börja skruva lådor innan nästa lass hämtas hem från ikea. 

Igår var jag runt och på en riktig köksrunda. 
Jag bestämde kakel, kollade in spis, hittade äntligen en bänkskiva, fixade handtag och beställde det sista på Ikea.

Köksritningen har jag ju visat er förut, men jag gör det igen.
Såhär kommer det färdiga resultatet att bli... Oj vad mycket beslut det är som skall fattas, när man vill att allt skall klaffa in i minsta detalj.
Jag måste bara säga att jag är grymt imponerad av er alla som bygger nytt hus!!!
Detta är ju "bara" ett kök som skall bestämmas, vilket dock är hemmets hjärta, men fy vad många beslut att fatta om man skulle fixa med ett helt hus.

Men nu äntligen börjar det i alla fall kännas som att jag har koll på läget och nu är i alla fall det mesta bestämt.


 Handtagen blir dessa i oxiderat järn till lådorna, sen blir det matchande knoppar till skåpluckorna. I spisfrågan har vi verkligen velat fram och tillbaka, men nu tror jag att jag har bestämt mig för denna ugn och sen en lite bredare häll.


Det absolut svåraste valet har varit bänkskivan. 
Jag har nog hela tiden sett framför mig en betonggrå skiva. Och jag har ju verkligen varit helt inne på att gjuta dem själv. Tänkte att det skulle bli hur snyggt som helst och det tror jag fortfarande att det skulle bli. Men sen när jag började läsa på och inse att det är lätt att få fläckar som tränger ner i betongskivan, så insåg jag att det kanske inte var så praktiskt trots allt. 
Det är ju inte kul att behöva bryta upp halva köket när man skall byta bänkskiva, för att det har gått in fläckar i den. Därför har jag bestämt mig för att bordsskivan får bli en gjuten betongskiva i stället. Den känns ju lite enklare att byta om det skulle behövas.

Började kika runt på sten och försökte på nått vis att intala mig att det kanske skulle funka trots priserna, men det är nog bara att ljuga för sig själv.

När jag sedan var inne på elgiganten för att kika på spis/ugn/häll i går kväll, så råkade jag bara springa på en bänkskiva i laminat som jag verkligen gillade:


Det är en som heter sandsten och ser ut ungefär såhär, jag tror det kommer att bli kanon.  Köket är ju som sagt från ikea och det är bodbynluckorna som vi har valt. 


 
Sen var jag även in på ett ställe igår och bestämde mig för kakel.
Self Natura White 6,5x13
 

Golvet tittade vi ut förra veckan och det blir detta.
För att det skall vara praktiskt med städningen när man har 3 långhåriga katter och två långhåriga hundar, så fastnade vi för denna vinylmatta från tarkett.
Tarkett Extra, Flanders Dark Brown heter den.
 
Det känns så himla spännande med allt och jag kan sitta i timmar och leta och planera och fixa med detta kök...
...Tänk vad bra det kommer bli när det blir klart :)!

Nej nu är det dags att ta tag i dagen. Tänkte börja med en storstädning av huset och sen hoppas jag att jag hinner med att var ute i solen en stund innan jobbet.

Ha det så gott.
Kramar Ida


1 kommentar:

  1. hej!
    lite nyfiken på hur köket blir då vi själva är på g att sätta in detta kök. Vad ska bi ha för väggar?

    SvaraRadera